meye optiek logo

Soorten brillen

Als opticien die bij u aan huis of bedrijf langskomt hebben we beschikking over een breed aanbod soorten brillen. Zo kunnen wij een complete service dienen: van een oogmeting tot en met het kiezen, afstellen en eventueel repareren van een bril. Welke bril bij u hoort of welke u ook zoekt: in onze collectie vindt u altijd wel een exemplaar dat u aanspreekt. Want als u een bril draagt is dat een belangrijk onderdeel van uw identiteit of uiterlijk. Neem daarom de tijd om te kiezen uit de soorten brillen die wij u aanbieden.

Over welke soorten brillen geven wij advies?

Naast het verkopen van onze soorten brillen, geven wij ook graag advies aan u. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van het soort bril dat u draagt en de eigenschappen die deze brillen hebben. Op dit moment kunt u bij ons terecht voor advies en informatie over deze soorten brillen:

  • Varifocus of multifocale bril: een bril waarmee u zowel dichtbij als veraf scherp kunt zien. Deze brillen hebben vaak ook een speciaal leesgedeelte aan de onderkant.
  • Computerbril: dit is een speciale bril die het felle licht van een computer wegfiltert. Erg prettig wanneer u veel achter een beeldscherm zit, maar af en toe toch naast u of op uw bureau moet kijken.
  • Leesbril: een bril die alleen gebruikt wordt bij het lezen. Dit zijn vaak ‘standaardbrillen’ die u voor een lage prijs kunt kopen. Wel wordt afgeraden om deze bril te dragen als u hem niet gebruikt om te lezen.
  • Zonnebril (eventueel op sterkte): verschillende merken, modellen en monturen die uw ogen beschermen tegen het zonlicht. Te gebruiken voor recreatieve doeleinden of op uw werk.
    Sportbril (eventueel op sterkte): een bril die uw ogen beschermt tegen opspattend water, modder of stevige windvlagen tijdens sportactiviteit binnen en buiten.
  • Sportbril (eventueel op sterkte): een bril die uw ogen beschermt tegen opspattend water, modder of stevige windvlagen tijdens sportactiviteit binnen en buiten.

Welk soort bril past bij u?

Uiteraard is een bril niet zomaar een bril en zijn er verschillende soorten. Toch is het basisprincipe van een bril nog altijd hetzelfde: u helpen om beter te zien, uw ogen te beschermen en om uw zicht te corrigeren waar nodig. Tegenwoordig bestaan de verschillende soorten brillen doorgaans uit twee onderdelen: een montuur (inclusief poten of ‘veren’) en de glazen. Die laatste kunnen van glas of kunststof gemaakt zijn. Het glas van een bril is altijd het belangrijkste. Dit zijn namelijk lenzen die speciaal op maat worden geslepen zodat er een bolle (positieve) of holle (negatieve) vorm ontstaat. Een bolle lens helpt bij verziendheid en een holle variant bij verziend.

Maak vrijblijvend een afspraak!

MeYe Optiek komt alleen langs op afspraak. En dat is niet zo verwonderlijk, want wij willen graag in alle rust de tijd voor u kunnen nemen. Bovendien bepaalt u wanneer we langs kunnen komen. Dat is prettig als u tijdens de reguliere werktijden niet bij een opticien terechtkomt. Daarom kunt u onze diensten ook inschakelen buiten de reguliere werktijden, bijvoorbeeld in de avond (tot negen uur). Heeft u behoefte aan een bril of wilt u een (gratis) oogmeting laten doen? Vul dan het contactformulier in en maak vrijblijvend een afspraak met MeYe Optiek.