Varifocus bril

Brillen zijn er in een groot aantal verschillende soorten, maten, modellen en natuurlijk sterktes. Ongetwijfeld heeft u al eens van de varifocus bril gehoord die ook weleens een multifocale bril wordt genoemd. Samen met de leesbril, bifocale bril en de zonnebril een van de meest gedragen soorten brillen ter wereld. Maar wat doet een varifocus bril eigenlijk precies? En wanneer kunt u aan uw ogen merken of u er een nodig heeft? MeYe Optiek kijkt graag naar uw ogen om te zien of een bril wel of niet nodig is. Lees hieronder meer over de eigenschappen van een varifocus bril.

Waarom een varifocus bril dragen?

De glazen van een bril zijn eigenlijk lenzen die het zicht van uw ogen verbeteren, ook wel corrigeren genoemd. Ziet u bijvoorbeeld scherp van dichtbij, maar wazig van veraf? Dan kan een bril helpen. Afhankelijk van uw zichtscherpte kunt u een bril met holle of bolle glazen dragen. Maar ook kunt u een combinatie van deze lenzen dragen; dit wordt de varifocus bril genoemd. En eigenlijk is de varifocus bril een bril met meervoudige glazen waardoor u zowel van dichtbij als veraf kunt zien.

Wat doen varifocus brillenglazen?

Zo rond ons veertigste levensjaar beginnen onze ogen achteruit te gaan. Het is nog altijd onmogelijk om dit proces stop te zetten. Gelukkig zijn daar brillen om ons te helpen. Een ding waarbij we onze ogen niet kunnen missen is het lezen van teksten. Om niet per se een losse leesbril aan te hoeven schaffen, is de leesbril eigenlijk β€˜in’ het varifocus gedeelte van een bril verwerkt. Hierdoor heeft de bril een leesgedeelte (voor dichtbij) en een gedeelte om van veraf goed te zien. De brillenglazen van dit type bril worden namelijk zo precies mogelijk op maat geslepen om het gewenste zicht te krijgen.

Een divers aanbod

Brillen kennen, naast hun zicht verbeterende vermogen, ook modieuze en stijlvolle eigenschappen. Daarom kiezen mensen vaak een bril uit die aansluit bij hun kledingstijl, hun gezicht of kiezen zij een bril uit die bepaalde vormen in hun gezicht, ogen of neus accentueren. Bij MeYe Optiek hebben we daarom een brede collectie brillen. Samen met u kijken we naar hoe de bril u staat, hoe uw zicht is en hoe we de bril eventueel kunnen aanpassen.

Maak een afspraak met MeYe Optiek

Een voordeel van MeYe Optiek is dat u niet naar ons hoeft te komen, maar wij gewoon een bezoek aan huis, kantoor of bedrijf brengen. Handig wanneer u moeilijk ter been bent of wanneer u geen tijd heeft om in de reguliere werktijd een opticien te bezoeken. Onze meetapparatuur kunnen wij gewoon meenemen, evenals een selectie van ons aanbod brillen. Een bezoek door MeYe Optiek geschiedt altijd op afspraak, zodat wij uitgebreid de tijd kunnen nemen om uw nieuwe bril op te meten en af te stellen. Wilt u gebruikmaken van onze service? Neem dan vandaag nog contact met ons op en plan geheel vrijblijvend een afspraak met ons in!