meye optiek logo

Wat zijn de laatste brillentrends?

Net zoals kleding hebben ook brillen de afgelopen eeuwen een modeslag gemaakt. Niet alleen is het dragen van een bril tegenwoordig belangrijk om het zicht te verbeteren of om scherp licht tegen te houden, een bril moet steeds vaker ook aansluiten bij onze persoonlijke stijl, ons uiterlijk en is onderhevig aan de laatste modegrillen. Dit leidt tot een groot aanbod monturen in allerlei kleuren, materialen en looks.

De bril: van zichtverbeteraar tot modeobject. En inmiddels kunnen we zowel kiezen uit goedkopere soorten brillen als kwalitatieve, duurdere modellen. Bent u benieuwd naar de laatste brillentrends? Wij vertellen u er in dit artikel meer over.

Het glas en het montuur

Het belangrijkste wat de stijl van een bril bepaalt zijn de vorm, materiaal en het uiterlijk van het montuur. Eigenlijk is het montuur hetgeen wat mensen vaak ‘de bril’ noemen, namelijk de poten en de randen rond de glazen. Ook de lenzen of het glas zegt veel over het uiterlijk: ronde glazen, vierkanten of rechthoekige glazen, alle variaties zijn tegenwoordig mogelijk. Tegenwoordig is ook de scheidslijn tussen een ‘typische mannen- of vrouwenbril’ steeds minder hard. Dat leidt tot verrassende monturen en modellen die zowel door de man als vrouw gedragen kunnen worden.

Stijlen

Een stijl die we vaker terugzien bij vermaarde brillenmakers zijn de grotere, ‘oversized’ brillen die vaak een klassieke, maar minimal of ingetogen look zonder veel details of poespas hebben. Komt dit u bekend voor? Dat is dat niet zo gek, want dit type montuur werd ook in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw gedragen en is weer helemaal in de mode anno 2020. Monturen met ronde glazen en relatief dunne poten zijn hiervoor kenmerkend. Sowieso zijn de ronde glazen aantrekkelijk, brillen die een trendy en retro ‘nerdy look’ hebben zijn eveneens populair. Bekijk onze merk brillen en vindt een merk met typerende stijl die bij u past: Van Joop! tot Jaguar of Sir John brillen.

Kleuren

Ook is er nog meer dan voorheen keuze uit de kleur van een bril. Hoewel dit bij dunnere monturen minder van belang is, zijn brillen met brede monturen en randen rond de glazen opvallend door hun kleur. Laat bijvoorbeeld uw blauwe ogen beter opvallen met een wat donkerder montuur of kies voor een design waarbij het montuur haast wegvalt bij uw huidtype. Neutralere kleuren voeren echter de boventoon, de tijd van felle kleurtjes of (te) opvallende designs lijken we inmiddels achter ons gelaten te hebben.

MeYe Optiek: meer dan een opticien

Bij MeYe Optiek vinden we het belangrijk dat uw nieuwe bril perfect bij u past. We houden rekening met de vorm, kleur en het gebruikte materiaal. Uiteraard zorgen wij voor u dat de bril de juiste sterkte heeft, maar we geven u ook graag tips om de juiste bril te kiezen. Dit kunt u gewoon bij u thuis in de woonkamer of keuken doen, aangezien MeYe Optiek een opticien aan huis is. Wel zo makkelijk. Vul vandaag nog het contactformulier in en schakel onze hulp in of kijk al eens op onze pagina met soorten brillen rond.