meye optiek logo

Wordt mijn bril verzekerd?

Een veelvoorkomende vraag die regelmatig aan MeYe Optiek wordt gesteld. Omdat wij afwijken van de standaardopticiens, is dat niet heel vreemd om te vragen. Toch kunnen wij u geruststellen: ja, ook de brillen uit de collectie van MeYe Optiek worden gewoon vergoed. In dit blog lichten wij onze werkwijzen verder toe, evenals het systeem van verzekeringen en vergoedingen waar wij mee werken. Maak kennis met de diverse opties die MeYe Optiek biedt en hopelijk mogen wij binnenkort bij u langskomen!

Hoe onze verzekering werkt

In Nederland is het een verplichting om u te verzekeren. Toch valt een verzekering voor het dragen van een bril niet altijd in het basispakket. Op dat moment is er een aanvullend verzekeringspakket nodig, maar ook voor dit verzekeringspakket heeft u zeker recht op een bepaalde brilvergoeding. Door onze samenwerking met Icodis+ (een online declaratieplatform voor optiek) kunnen we deze bedragen voor u indienen en verrekenen met de aankoop van een nieuwe bril; een stukje service vanuit onze kant.

Op dit moment werken wij samen met de volgende zorgaanbieders:

De Amersfoortse, Anderzorg, Aevitae ASR, Aevitae Avero, Aevitae Goudse, Aevitae VGZ, Avero Achmea, Azivo, CZ, De Friesland, Delta Loyd, Eno-Salland, FBTO, IAK ASR, IAK Avero, IAK VGZ, Interpolis, IZA, IZA Cura, IZA-Gemeenten (VNG), IZZ, Kiemer, Menzis, Nedasco Avero, Nedasco Besured, Nedasco VGZ, Ohra, ONVZ, OZF Achmea, Plus, PNO, PRO Life, Stad Holland, Turien-Achmea, Turien-VGZ, UMC, Univé, Univé SZVK, VGZ, VvAA, Zekur, Zilveren Kruis, Zorg en Zekerheid en Zorgzaam.

Voor u een verzekering sluit

Uiteraard is de vergoeding een afwikkeling van een heel proces. Allereerst wordt er door ons een oogmeting en gesprek ingepland met u, hierbij kunnen we precies onderzoeken wat de staat van uw zicht is en wat voor soort bril u moet hebben. Ook kunnen wij uw huidige bril op de juiste manier afstellen zodat u beter kunt zien. Wanneer u een nieuwe bril via MeYe Optiek koopt, komen we sowieso bij u terug om deze te passen en eventueel bij te stellen waar nodig. Heeft u dan nog vragen of opmerkingen, dan staan we altijd open voor deskundig en eerlijk advies.

Interesse? Wij komen graag langs

Wilt u een nieuwe oogmeting uit laten voeren, ziet u de laatste tijd minder goed of bent u op zoek naar een zonnebril op sterkte? Dan is de keuze voor MeYe Optiek snel gemaakt. Zeker wanneer u weinig tijd heeft om naar een opticien te gaan of slecht ter been bent, is onze service als opticien aan huis een welkome oplossing. Doordat we bij onze klanten langsgaan, is het belangrijk om zelf een afspraak met ons te maken. Dit kan al geheel vrijblijvend via het online contactformulier op onze website. Hadden we u trouwens al verteld dat u tot negen uur ’s avonds en zelfs op zondagen gebruik kunt maken van onze diensten? Wel zo prettig als u doordeweeks overdag geen of weinig tijd heeft!