Multifocale bril

Heeft u al een tijdje last van uw ogen of ziet u wat wazig als u een boek leest? Wellicht kan en multifocale bril dan uitkomst bieden. Bij deze bril kunt u zowel van veraf als dichtbij zien. MeYe Optiek weet als erkend opticien precies wanneer het tijd is voor een (nieuwe) bril. Wij kijken graag naar uw ogen om u een nieuwe bril aan te meten, een oogmeting uit te voeren of om een controle uit te voeren. Benieuwd over onze opties voor multifocale brillen? U lees het op deze pagina.

Waarom een multifocale bril?

Een multifocale bril (ook wel een varifocale bril genoemd) combineert eigenlijk het leesgedeelte van een leesbril met het vermogen van een bril voor mensen die bijziend zijn en dus slecht zicht van veraf hebben. Met een multifocale bril kunt u dus zowel lezen als scherp in de verte kijken. Óf een bril dit nodig heeft is afhankelijk van een oogmeting. Dit is een essentieel onderdeel als u wellicht een multifocale bril nodig heeft. Met behulp van professionele apparatuur kan het oog opgemeten worden om zo te bepalen hoe scherp uw bril moet zijn.

Hoe werken multifocale glazen?

De werking van een multifocale bril heeft alles te maken met de ronding van de glazen (of eigenlijk lenzen) en in welke manier deze geslepen zijn. Om van veraf en dichtbij scherp te kunnen zien is de bril opgedeeld in twee delen. Doorgaans is de bovenkant de kant waarmee u scherp in de verte ziet en de onderkant het gedeelte om door te kunnen lezen. Het is gebruikelijk dat uw hoofd meebeweegt zodat u door het juiste deel van de bril kunt kijken. Het kan zijn dan er aan de zijkanten van de bril een vertekend beeld ontstaat, het is een kwestie van gewenning om hiermee om te gaan.

Brillen en meer

Een bril van MeYe Optiek is er niet zomaar een. Ze zijn dan ook in allerlei vormen, maten, kleuren en soorten te maken. Maar het belangrijkste is dat deze bril goed aansluit op uw gezicht, de juiste sterkte heeft en eventueel ook nog stijlvol is. Daarom nemen we graag de tijd om samen met u een oogmeting te doen, uw bril af te stellen en hem vervolgens te kiezen.

Maak vrijblijvend een afspraak met MeYe Optiek

Het grote voordeel van MeYe Optiek: wij komen naar ú toe in plaats van dat u ons moet bezoeken. Hierdoor is het voor ons mogelijk om op flexibele tijden een afspraak met u te maken en u in alle rust te kunnen helpen. Wij komen graag bij u langs en trekken gerust een uur of meer uit om uw ogen op te meten, u te helpen bij het kiezen van een nieuwe bril of om een bril aan te passen. Lijkt dit u wel iets of wilt u graag meer weten over onze brillencollectie? Neem altijd even contact met ons op via het contactformulier en vraag vrijblijvend een afspraak met onze opticien aan.