meye optiek logo
ray ban brillen

Ray-Ban

Beroemde modellen als Wayfarer, Round en Clubmaster is Ray-Ban al tientallen jaren niet uit het straatbeeld weg te denken. De Ray-Ban geschiedenis begon in 1937 – bij de introductie van de meest iconische zonnebril van allemaal: de Aviator. Daarom vandaag een vogelvlucht langs 80 jaar Ray-Ban.

Geschiedenis Ray-Ban brillen

De geschiedenis van Ray-Ban begon in het leger
In de eerste helft van de jaren 30 zat de Amerikaanse luchtmacht met een probleem. Boven in de lucht werden piloten namelijk verblind door de zon. Uiteindelijk was het in ooggezondheid gespecialiseerde Bausch & Lomb dat met een oplossing kwam. Groene glazen in een frame dat dunner, lichter en eleganter was dan de voorganger. Ook het oorspronkelijke rechthoekige frame werd aangepast, om ruimte te maken voor de zuurstofmaskers van de gevechtsvliegtuigen.

Contact

rayban
ray ban

De popwereld

In de jaren 50 werd Ray-Ban steeds populairder. In de fashion-wereld geldt een belangrijke regel, namelijk dat je pas echt groot wordt als sterren je dragen. En dat is precies wat er gebeurde toen Ray-Ban in 1952 de Wayfarer op de markt bracht. Deze bril, geheel tegen de tijdgeest in gemaakt van kunststof, werd gedragen door tal van film- en popsterren. Acteur James Dean was de eerste en in de decennia daarna volgden vele grote namen, zoals Marilyn Monroe, Bob Dylan en Michael Jackson. Ook in populaire films werd de bril gedragen, bijvoorbeeld in Risky Business (Tom Cruise), Taxi Driver (Robert de Niro) en natuurlijk in The Blues Brothers.

Beroemdheden

Beroemde modellen als Wayfarer, Round en Clubmaster is Ray-Ban al tientallen jaren niet uit het straatbeeld weg te denken. De Ray-Ban geschiedenis begon in 1937 – bij de introductie van de meest iconische zonnebril van allemaal: de Aviator. Daarom vandaag een vogelvlucht langs 80 jaar Ray-Ban.Het aangevraagde patent kreeg een naam: Ray-Ban Aviator.Ray betekent namelijk zonnestraal, ban is verbannen en aviator kun je vertalen als vliegenier of piloot. Ray-Ban Aviator is dus de verbanner van zonnestralen, speciaal voor piloten.

Contact

rayban brillen meye optiek
rayban

Maak vrijblijvend een afspraak

Persoonlijk contact en een goede begeleiding staan bij MeYe Optiek voorop. Omdat wij aan huis komen weet u precies met wie u te maken heeft. Als u gebruik wilt maken van onze diensten, is het wel noodzakelijk om een afspraak te maken. Dit kan op doordeweekse dagen en op zondagen op een door u gewenste tijd en zelfs tot negen uur ’s avonds. Zo weet u zeker dat de opticien tijd voor u vrijmaakt. Aarzel niet en maak vandaag nog geheel vrijblijvend een afspraak met MeYe Optiek.