logo meye optiek

Computerbril

Als u de hele dag achter een computer zit kunt u last van uw ogen krijgen. Daarom wordt steeds vaker geadviseerd om een computerbril te dragen. Deze speciale bril beschermt uw ogen tegen het felle licht van een beeldscherm. Toch is een computerbril niet alleen maar geschikt voor mensen die de hele dag achter het beeldscherm van een computer zitten. Ook wanneer u sneller last heeft van uw ogen door veelvuldig smartphone gebruik of beroepsmatig met licht werkt, kan een computerbril (ook een variant op sterkte) soelaas bieden. Benieuwd? Lees hier meer over deze opties van deze bril.

Wat is een computerbril op sterkte?

Een computerbril, al dan niet op sterkte, is eigenlijk een soort filter tussen een beeldscherm en uw ogen. Beeldschermen, met name computerbeeldschermen, stralen een blauwig licht uit. Dit licht kan de ogen na langdurige blootstelling gaan irriteren. Een computerbril heeft speciaal glas met een Blue Filter Technology. Dit is een laag of coating die op het glas wordt aangebracht en zo het licht van de computer grotendeels blokkeren. Wie bij een computerbril denkt aan een groot plastic gevaarte heeft het mis: ook deze bril is verkrijgbaar met verschillende monturen, kleuren en afwerkingen.

meye computerbril

*Extra groot gezichtsveld nabij en scherp zicht op tussenafstand tot ca.1meter met vloeiende overgangen tussen de gezichtsvelden.

*Comfortabel bij activiteiten die een hoge mate van concentratie en perfectie nabij vergen.

Kiezen voor een bril op sterkte

Net als bij andere speciale brillen, kan een computerbril ook op sterkte worden gemaakt. Hierdoor kunt u gewoon van dichtbij de letters op een beeldscherm lezen, foto’s bekijken of video’s zien evenals van een afstandje. Een computerbril wordt dan ook speciaal op maat voor uw ogen gemaakt. Belangrijk is dat u uw ogen eerst laat opmeten bij MeYe Optiek, waarna wij de bril zo precies mogelijk kunnen afstellen. Dit erg belangrijk, zeker wanneer u een bril op sterkte wilt.

screen bril
*Scherp diepte- en breedte zicht van nabij tot ca. 2 meter met vloeiende overgangen tussen de gezichtsvelden.
*Ideaal voor bureauwerk met been beeldscherm maar ook bij bijvoorbeeld kaart/bordspelen, voor gamers, laboranten, tandartsen, fysiotherapeuten, monteurs en kunstenaars.

Een divers aanbod brillen en monturen

Uiteraard hoeft u onze speciale bril voor achter de computer niet alleen op het werk te dragen, maar u kunt deze ook prima thuis dragen. Ook wanneer u snel last heeft van brandende ogen door het tv-kijken, bankzaken regelen via de computer of om te lezen via uw E-reader. Daarom biedt MeYe Optiek een groot aanbod in verschillende brilmonturen aan waar u uit kunt kiezen. Wij nemen een deel van onze collectie mee als wij u bezoeken, zodat u in alle rust uw favoriete bril uit kunt kiezen. Verwacht bij ons geen haastwerk, maar een uitgebreide service waarbij we rustig de tijd voor u nemen.

meye computerbril
*Scherp en comfortabel zicht op het beeldscherm met de mogelijkheid van scherp vertezicht tot op een grote afstand van ca.6 meter, met vloeiende overgangen tussen de gezichtsvelden.
*Ideaal bij bijvoorbeeld kantoorwerk, bij vergaderingen en het geven van presentaties.

Maak vrijblijvend een afspraak!

Wilt u een nieuwe bril bij ons aan laten meten? Plan dan altijd vrijblijvend een afspraak in met MeYe Optiek. Wij komen bij u thuis of op uw kantoor om voor u passende bril met een geschikt montuur aan te meten. Ook wanneer u nog vragen heeft of advies zoekt voor uw nieuwe bril of oude bril: neem contact met ons op door middel van het online contactformulier. Samen met u kijken we graag naar de mogelijkheden. We helpen u graag!