meye optiek logo

Oogmeting meye optiek

Kom Langs Voor Een Oogmeting!

meye

Merk je dat je steeds vaker moet turen als je iets in de verte probeert te lezen? Of houd je een boek verder weg terwijl je het leest? Dan is het raadzaam om snel naar een oogarts te gaan voor een gratis controle. De gezondheid van je ogen is belangrijk.

Ons advies is altijd om je ogen jaarlijks te laten testen en telkens wanneer je problemen met je zicht of ogen opmerkt. Aarzel niet om ons te bezoeken als je zorgen maakt over jouw gezichtsvermogen. We helpen je graag verder.

meye optiek oogmeting

Meye Optiek

TotaalScan

Wij voeren een totale oogtest uit die wij Meye Optiiek Total Scan noemen. We testen niet alleen uw gezichtsvermogen, maar we beoordelen ook grondig uw ooggezondheid. Na deze test weet u meteen wat de beste oplossing voor je gezichtsvermogen is. Het kan variëren van een computerbril, gewone bril, contactlenzen of misschien is een laserbehandeling wel het beste.

Meye Optiek Oogmeting

Oogmeting in vier stappen uitgelegd

De Meye Optiiek TotaalScan is een uitgebreide oogtest die naast diverse testen ook metingen omvat. Zo kunnen we oogziekten opsporen en u het beste advies bieden. De oogtest bestaat uit vier verschillende onderdelen. Na de oogmeting loop je naar buiten met een passend advies.

Afspraak Maken

Bel ons, of via deze website online een afspraak maken. Klanten met een afspraak hebben voorrang.

Kijkoplossing

Of u nu een bril nodig heeft of niet, een oogtest kan je helpen de perfecte oplossing voor uw ogen te vinden.

De Oogmeting

We meten je gezicht en ogen op zeven verschillende punten, zodat het montuur en het glas perfect aansluiten als je kiest voor een bril.

Persoonlijk Advies

Als de oogmeting gedaan is, krijg je een persoonlijk kijkadvies van onze opticien. Hiermee kun je direct een bril aanschaffen.

Meest Gestelde Vragen

Is de oogmeting gratis?

Bij Meye Optiek is bij aanschaf van een bril een oogmeting inbegrepen. Kom je alleen langs voor een oogmeting? Dan kost een oogmeting € 39.-. Je hoeft geen extra kosten te betalen. Wil je een oogmeting laten doen voor het aanmeten van contactlenzen? Maak dan een afspraak met een contactlensspecialist. Tijdens deze afspraak wordt er een uitgebreide oogmeting uitgevoerd. De aanmeetkosten hiervoor bedragen € 35.-.

Moet ik mijn lenzen uit doen tijdens oogmeting?

Draagt u contactlenzen? Verwijder ze dan minimaal 24 uur voor uw oogonderzoek. De contactlenzen veranderen de vorm van uw hoornvlies, waardoor de resultaten van het oogonderzoek niet betrouwbaar zijn.

Let op: een oogmeting is iets anders dan een contactlenscontrole.

Wat is het verschil tussen een contactlenscontrole en een oogmeting?

Een contactlenscontrole is speciaal voor mensen die contactlenzen dragen. Tijdens deze controle controleert de contactlensspecialist:

  • De conditie van jouw ogen;
  • Of de lenzen die je draagt nog wel de beste optie zijn voor jou;
  • Of de sterkte van je lenzen nog de juiste is.

Zorg ervoor dat je contactlenzen bij jou hebt wanneer je jouw contactlenzen onderzoek plant. Draag ze minimaal een uur voor je lensonderzoek, zodat je ze tijdens de test niet hoeft te dragen. Wij raden je aan om elke 6 maanden bij ons langs te komen voor een contactlenzen test.

Tijdens een oogmeting controleert de opticien of je een brilcorrectie nodig hebt. We meten niet alleen je zicht maar controleren ook de conditie van je ogen. Zo meten we ook je brilsterkte door en vergelijken we die met de oogmeting om je te kunnen adviseren of je bril nog de juiste sterkte heeft of niet. Je hebt tijdens een oogmeting geen lenzen in of een bril op.

Hoe het beste uit de oogmeting te halen?
  • Maak vooraf online een afspraak voor de Meye Optiek Totaalscan, zodat er voldoende tijd wordt vrijgemaakt voor de oogmeting.
  • Plan de afspraak met Meye Optiek wanneer je je fit en uitgerust voelt. Bijvoorbeeld in de ochtend, wanneer je nog niet hebt gewerkt.
  • Informeer de opticien over eventueel medicijngebruik of over een chronische aandoening, zoals diabetes. Dit kan van invloed zijn op je ogen.
  • Neem (als je dit draagt) je huidige bril of contactlenzen mee en vertel de opticien wat goed en niet goed is aan je bril of lenzen.
  • Draag je contactlenzen? Doe je contactlenzen 24 uur voor het onderzoek uit. Lenzen beïnvloeden namelijk de vorm van het hoornvlies, waardoor het resultaat van de meting niet objectief is. Je kunt je bril wel blijven dragen voor de oogmeting.