meye optiek logo
Blauw Licht – Is blauw licht gevaarlijk voor uw gezondheid?

11 dec 22

We weten allemaal hoe belangrijk het is om een goede nachtrust te krijgen, maar met de opkomst van digitale apparaten wordt het steeds moeilijker om dit te bereiken. Het blauwe licht dat door onze schermen wordt uitgestraald, kan onze natuurlijke slaapcycli verstoren en ervoor zorgen dat we langer wakker blijven. Gelukkig zijn er manieren waarop we ons kunnen beschermen tegen de effecten van dit blauwe licht. Blauw licht blokkerende brillen zijn zo’n oplossing die de blootstelling aan blauw licht helpt verminderen en ons gezichtsvermogen beschermt.

Je wordt er nu waarschijnlijk door beïnvloed – kijkend naar een computer, telefoon of tafel die blauw licht uitstraalt. Als u gedurende een bepaalde periode naar een van deze apparaten staart, kan dit leiden tot de computervisie syndroom (CVS), een speciaal soort gezichtsstoornis die doorgaans symptomen veroorzaakt zoals pijnlijke ogen, roodheid, hoofdpijn en wazig zien.

Een goede oplossing die door brillenfabrikanten wordt voorgesteld, is een bril die blauw licht blokkeert. Deze zijn bedoeld om het blauwe licht van elektronische producten te stoppen. Maar of deze bril echt effectief is in het verminderen van vermoeide ogen, wordt in dit artikel verder besproken.

Wat is blauw licht precies?

Blauw licht is een type licht dat voorkomt in het spectrum van zichtbaar licht. Het wordt geproduceerd door elektromagnetische straling met een golflengte in het blauwe deel van het spectrum, tussen ongeveer 400 en 500 nanometer. Blauw licht is aanwezig in zonlicht en in kunstlicht, zoals dat van gloeilampen en LED-verlichting.

Blauw licht kan schadelijk zijn voor de ogen als het in grote hoeveelheden wordt blootgesteld. Het kan leiden tot vermoeide ogen en hoofdpijn, en in sommige gevallen kan het bijdragen aan het ontstaan van leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD), een aandoening die leidt tot verlies van gezichtsvermogen.

Om blootstelling aan blauw licht te verminderen, kun je blauwfilterbrillen of schermen gebruiken die blauw licht blokkeren. Dit kan helpen om de negatieve effecten van blauw licht op de ogen te verminderen.

De blauw licht is een type licht dat voorkomt in het spectrum van zichtbaar licht. Het kan schadelijk zijn voor de ogen als het in grote hoeveelheden wordt blootgesteld, maar er zijn manieren om de blootstelling te verminderen door het gebruik van blauwfilterbrillen of schermen.

Wat doet een beeldschermbril zonder sterkte?

Een beeldschermbril zonder sterkte, ook wel een blauwfilterbril genoemd, is ontworpen om blauw licht te blokkeren. Dit type bril is speciaal gemaakt voor mensen die veel tijd doorbrengen achter een beeldscherm, zoals computers, laptops, tablets en smartphones.

Door blauw licht te blokkeren, kan een beeldschermbril zonder sterkte helpen om de negatieve effecten van blootstelling aan blauw licht te verminderen. Dit kan de ogen beschermen en kan ervoor zorgen dat mensen zich minder moe voelen na het werken achter een beeldscherm.

In samenvatting doet een beeldschermbril zonder sterkte het blokkeren van blauw licht, wat kan helpen om de negatieve effecten van blootstelling aan blauw licht op de ogen te verminderen. Dit kan de ogen beschermen en kan ervoor zorgen dat mensen zich minder moe voelen na het werken achter een beeldscherm.

Welke invloed heeft blauw licht op je slaap?

Blauw licht kan invloed hebben op je slaap doordat het de productie van melatonine, het slaaphormoon in het lichaam, kan onderdrukken. Melatonine is verantwoordelijk voor het reguleren van het slaap-waakritme van het lichaam, dus wanneer de productie ervan wordt onderdrukt kan het moeilijker zijn om in slaap te vallen en een goede nachtrust te krijgen.

blauw licht slaap

Blauw licht is aanwezig in zonlicht en in kunstlicht, zoals dat van gloeilampen en LED-verlichting. Het wordt geproduceerd door elektromagnetische straling met een golflengte in het blauwe deel van het spectrum, tussen ongeveer 400 en 500 nanometer.

Om de negatieve invloed van blauw licht op de slaap te verminderen, kun je blauwfilterbrillen of schermen gebruiken die blauw licht blokkeren. Dit kan helpen om de productie van melatonine te bevorderen en kan ervoor zorgen dat je beter in slaap valt en een betere nachtrust krijgt.

Waar helpt een blauw licht bril tegen?

Een blauwfilterbril, ook wel een beeldschermbril genoemd, is ontworpen om blauw licht te blokkeren. Deze bril is bedoeld voor mensen die veel tijd achter een beeldscherm doorbrengen, zoals computers, laptops, tablets en smartphones.

Blauw licht kan schadelijk zijn voor de ogen als het in grote hoeveelheden wordt blootgesteld. Het kan leiden tot vermoeidheid en hoofdpijn, en in sommige gevallen kan het bijdragen aan het ontstaan van leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD), wat leidt tot verlies van gezichtsvermogen.

Door blauw licht te blokkeren, kan een blauwfilterbril helpen om de negatieve effecten van blootstelling aan blauw licht te verminderen. Dit kan de ogen beschermen en kan ervoor zorgen dat mensen zich minder moe voelen na het werken achter een beeldscherm.

Een blauwfilterbril helpt tegen de negatieve effecten van blootstelling aan blauw licht op de ogen. Dit kan de ogen beschermen en kan ervoor zorgen dat mensen zich minder moe voelen na het werken achter een beeldscherm.

Is gebruik van blauw licht bril onzin?

Het gebruik van een blauw licht bril is geen onzin. Blauw licht kan schadelijk zijn voor de ogen als het in grote hoeveelheden wordt blootgesteld, en het gebruik van een blauw licht bril kan helpen om de negatieve effecten van blootstelling aan blauw licht te verminderen.

Blauw licht is aanwezig in zonlicht en in kunstlicht, zoals dat van gloeilampen en LED-verlichting. Het kan leiden tot vermoeide ogen en hoofdpijn, en in sommige gevallen kan het bijdragen aan het ontstaan van leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD), een aandoening die leidt tot verlies van gezichtsvermogen.

Door blauw licht te blokkeren, kan een blauw licht bril helpen om de negatieve effecten van blootstelling aan blauw licht te verminderen. Dit kan de ogen beschermen en kan ervoor zorgen dat mensen zich minder moe voelen na het werken achter een beeldscherm.

In samenvatting is het gebruik van een blauw licht bril dus zeker geen onzin. Het kan helpen om de negatieve effecten van blootstelling aan blauw licht te verminderen en de ogen te beschermen.

Koop een blauwe lichtbril bij Meye Optiek

Tegenwoordig kijken we steeds vaker en langer naar beeldschermen, zoals smartphones, tablets, computers en televisies. Dit kan leiden tot vermoeide ogen bij sommige mensen. Een blauwfilterbril kan dan uitkomst bieden! Deze bril is voorzien van een speciale coating die het blauwe licht van beeldschermen neutraliseert. Een blauw licht filter bril (met of zonder sterkte) koop je eenvoudig en snel bij Meye Optiek.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Maak dan een afspraak en kom langs in de winkel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige Artikelen

Multifocale glazen: een natuurlijke kijkervaring

Multifocale glazen: een natuurlijke kijkervaring

Als je op zoek bent naar een bril die geschikt is voor zowel veraf als dichtbij, dan zijn multifocale glazen een goede optie. In tegenstelling tot enkelvoudige glazen, hebben multifocale glazen een geleidelijke overgang van sterkte, zodat je zowel ver als dichtbij...

Lees meer
Diabetische retinopathie – 5 Dingen die je moet weten

Diabetische retinopathie – 5 Dingen die je moet weten

Vandaag wil ik het hebben over diabetische retinopathie, een oogaandoening die veel voorkomt bij mensen met diabetes. Zoals jullie misschien wel weten, kan diabetes leiden tot hoge bloedsuikerspiegels en dat kan op zijn beurt leiden tot schade aan de bloedvaten in het...

Lees meer
Droge ogen – De oorzaken van & oplossingen

Droge ogen – De oorzaken van & oplossingen

Droge ogen is een veel voorkomende aandoening die optreedt wanneer de ogen niet genoeg tranen produceren of wanneer de kwaliteit van de geproduceerde tranen onvoldoende is. Droge ogen kunnen ongemakkelijke symptomen veroorzaken, zoals brandend, stekend gevoel en...

Lees meer