meye optiek logo
Hoe kies je de perfecte bril voor jouw gezichtsvorm

11 nov 22

Er komt meer kijken bij het vinden van de perfecte bril dan alleen het kiezen van een stijl die je mooi vindt. Je moet er ook voor zorgen dat de bril bij je gezichtsvorm past. Het dragen van het verkeerde type bril kan je hele look in de war brengen. En erger nog, je kunt er ouder en vermoeider uitzien dan je in werkelijkheid bent. Je merkt misschien dat je moeite hebt met het vinden van een bril die je mooi vindt of een montuur dat goed bij je past. U kunt zelfs het gevoel hebben dat uw gezichtsvorm moeilijk te combineren is met een montuur. Dus, hoe vind je de perfecte bril voor jouw gezichtsvorm? Lees verder voor meer informatie!

Welke bril past bij mijn gezichtsvorm?

Het valt niet te ontkennen dat het kiezen van de perfecte bril lastig is. Met zoveel verschillende stijlen en vormen op de markt, hoe weet u zeker welke bij uw gezichtsvorm passen?

Hier is een korte handleiding om u te helpen bij het kiezen van de juiste bril voor uw gezicht:

  • Als je een rond gezicht hebt, zoek dan naar een bril met een rechthoekig of vierkant montuur. Deze vormen helpen je gezicht er langer en dunner uit te laten zien. Vermijd ronde monturen, omdat ze de ronding van je gezicht alleen maar accentueren.
  • Voor degenen met een ovaal gezicht, heb je geluk – bijna elke bril past bij je! Zorg ervoor dat u frames vermijdt die te groot of omvangrijk zijn, omdat ze uw functies kunnen overweldigen.
  • Als je een hartvormig gezicht hebt, blijf dan uit de buurt van een bril met zware bovenranden. Kies voor monturen met eenvoudige lijnen en dunne armen.
  • Als je een vierkant gezicht hebt, kan een bril die breder is dan lang zijn, helpen om de sterke hoeken van je gezicht te verzachten. Vermijd monturen met scherpe randen of grote, ronde lenzen, omdat ze je gezicht breder kunnen laten lijken.
  • Als je een lang gezicht hebt, kan een bril die breder is dan hoog je gezicht korter doen lijken. Bredere monturen met afgeronde randen of dikke lenzen kunnen helpen om de lengte van uw gezicht in evenwicht te brengen.

Het is belangrijk om rekening te houden met uw gezichtsvorm, kapsel en andere kenmerken voordat u een bril kiest. Een bril is een accessoire en moet met zorg worden gekozen om je hele look compleet te maken.

bril past bij me

Hoe weet je of een bril je staat?

Hoe weet je of een bril bij je past? Het draait allemaal om het vinden van de juiste vorm voor je gezicht. En dat betekent dat je moet uitzoeken welke stijl van monteur je gelaatstrekken het meest flatteert. Hier is een snelle en gemakkelijke gids om u te helpen bij het kiezen van de perfecte bril voor uw gezichtsvorm. Als je op zoek bent naar een bril die rijk is aan details en een uitspraak maakt, dan zijn onze rechthoekige monturen perfect voor jou. De tijdloze vorm is geweldig voor zowel mannen als vrouwen. Deze monturen zijn gemaakt van acetaat, dus ze zijn duurzaam en licht van gewicht.

Hoe weet je of je een bril nodig hebt?

Merk je dat je constant over je bril tuurt om beter te zien? Of misschien is u verteld dat u een leesbril nodig heeft, maar weet u niet zeker of dat echt het geval is. Er zijn een paar manieren om te zien of het tijd is om naar de optometrist te gaan voor een oogonderzoek en een eventuele nieuwe bril.

Een manier om te bepalen of u een bril nodig heeft, is door uw eigen gedrag te observeren. Als je merkt dat je leesmateriaal steeds verder weghoudt om het beter te kunnen zien, is het waarschijnlijk tijd voor een oogonderzoek. Bovendien, als u hoofdpijn krijgt na langere perioden van close-upje, zoals het gebruik van een computer, is dit ook een teken dat uw gezichtsvermogen verslechtert en moet u overwegen uw ogen te laten controleren.

Een andere manier om te bepalen of u een bril nodig heeft, is door naar het uiterlijk van uw ogen te kijken. Als u vaak loenst of in uw ogen wrijft, is dit een indicatie dat uw zicht niet zo goed is als zou moeten. Ook als u dubbelzien opmerkt, is dit een ander teken dat u uw zicht moet laten controleren.

Hoe bepaal je de vorm van je gezicht?

Bij het bepalen van je gezichtsvorm zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Kijk eerst naar de algemene vorm van je gezicht. Is het rond, ovaal, vierkant of hartvormig? Kijk vervolgens naar de verhoudingen van uw functies. Heb je bijvoorbeeld een breed voorhoofd of kaaklijn? Denk ten slotte aan de contouren van je gezicht. Zijn je jukbeenderen hoog en uitgesproken? Al deze factoren helpen je bij het bepalen van je gezichtsvorm.

Zodra u al deze factoren heeft overwogen, kunt u uw opties gaan verfijnen. Als je bijvoorbeeld een breed voorhoofd en een brede kaaklijn hebt, heb je misschien een vierkant gezicht. Als je hoge jukbeenderen en een smalle kin hebt, heb je misschien een ovaal gezicht. En als je een brede kin en een voorhoofd met scherpe trekken hebt, heb je misschien een hartvormig gezicht.

Bij het bepalen van je gezichtsvorm zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Kijk eerst naar de algemene vorm van je gezicht. Is het rond, ovaal, vierkant, hartvormig of ruitvormig? Als je eenmaal de algemene vorm van je gezicht hebt bepaald, kijk dan eens naar de specifieke kenmerken. Heb je bijvoorbeeld een hoog voorhoofd, opvallende jukbeenderen of een smalle kin?

Als je met al deze factoren rekening hebt gehouden, kun je op zoek gaan naar een bril die bij je gezichtsvorm past. Als je bijvoorbeeld een ronde gezichtsvorm hebt, wil je misschien een bril met een hoekig montuur proberen. Als je een ovale gezichtsvorm hebt, kun je vrijwel elk type bril dragen. Maar als je een vierkante gezichtsvorm hebt, wil je misschien een bril met een vierkant montuur vermijden, omdat deze je gezicht er nog hoekiger uit kan laten zien.

Hoe kan ik het juiste montuur kiezen?

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van het juiste montuur voor uw bril. De vorm van je gezicht, de grootte van je hoofd en de stijl van je bril spelen allemaal een rol bij het vinden van de perfecte pasvorm. Hier zijn een paar tips om u te helpen bij het kiezen van het juiste montuur voor uw volgende bril.

De vorm van je gezicht is een van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een montuur. Als je een rond gezicht hebt, zoek dan naar monturen die breder zijn dan dat ze hoog zijn. Dit zal helpen om je gezicht langer te maken en het meer ovaal te laten lijken. Als je een ovaal gezicht hebt, kun je vrijwel elk type montuur dragen. Vermijd echter monturen die te klein of te groot zijn voor uw gezicht. De sleutel is om een balans tussen beide te vinden.

Maak een afspraak bij Meye Optiek

Kortom, het kiezen van het juiste brilmontuur hangt van veel factoren af. Gezichtsvorm, haarkleur en persoonlijke stijl spelen allemaal een rol bij het vinden van de perfecte bril. Met zoveel beschikbare opties, is het belangrijk om verschillende stijlen te proberen om de beste pasvorm te vinden. De juiste bril kan een groot verschil maken in je algehele look. Bij de Meye Optiek hebben wij een groot assortiment brillen die bij elke vorm gezicht passen. Maak snel een afspraak met ons.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige Artikelen

Een Bril Speciaal Voor op Kantoor

Een Bril Speciaal Voor op Kantoor

Als je weleens last hebt gehad van vermoeide of geïrriteerde ogen na een lange dag achter de computer te hebben gezeten, ben je niet alleen. Onze computerogen zijn zo gevoelig omdat ze constant worden blootgesteld aan het felle licht en het blauwe licht dat door...

Lees meer
Multifocale glazen: een natuurlijke kijkervaring

Multifocale glazen: een natuurlijke kijkervaring

Als je op zoek bent naar een bril die geschikt is voor zowel veraf als dichtbij, dan zijn multifocale glazen een goede optie. In tegenstelling tot enkelvoudige glazen, hebben multifocale glazen een geleidelijke overgang van sterkte, zodat je zowel ver als dichtbij...

Lees meer
Diabetische retinopathie – 5 Dingen die je moet weten

Diabetische retinopathie – 5 Dingen die je moet weten

Vandaag wil ik het hebben over diabetische retinopathie, een oogaandoening die veel voorkomt bij mensen met diabetes. Zoals jullie misschien wel weten, kan diabetes leiden tot hoge bloedsuikerspiegels en dat kan op zijn beurt leiden tot schade aan de bloedvaten in het...

Lees meer